Saturday, July 4, 2009

Alla hjärtans Story

Antikens Rom inte var en blomstrande stad med alla bekvämligheter som det är i dag. När Rom grundades fanns vildmarken runt och täta djungeln var naturliga livsmiljöer för hård vilda djur. Ett djur som särskilt bör nämnas i detta sammanhang är vargen. Landsbygden i spädbarnets staden Rom, abounded med hård vargar som gjorde finhacka köttet av människor att våga gå in på deras territorium. Men romarna hade Lupercus som tog hand om fattiga oskyldiga herdarna och deras fårbesättningar. Så för att hedra den Gud som gör så mycket för dem hela året, antiken Romarna firade Lupercalia i mitten av februari. Det var en stor fest och ungdomar blandas fritt med varandra i hopp om att få en lämplig brud eller brudgum för sig själva. Därför associering av våren och kärleken hos mänskligheten fjädrade i hedniska dagar.


Gradvis med tiden och uppkomsten av ett kristet samhälle, kärlek tog på en annan dimension och mening. Om Lupercalia uppmuntras erotik, så hjärtans fest är mer anbud högre kärlek som förhärligar i uppoffringar. Det finns många versioner av hjärtans historia och det är lätt att bli förvirrad. Det fanns tre Saint Valentines som kanske eller kanske inte har något att göra med kärlek. Men den mest accepterade hjärtans berättelsen handlar om en gammal präst, alla hjärtans.



Han var kysk själv men som inte gör honom undvika de som gav efter för de vanligaste misslyckas (om det kan vara så kallade) av det mänskliga sinnet, kärlek. Kejsar Claudius II förordnas att inga unga män bör gifta sig, eftersom han insåg att äktenskapet och familjen gjorde dem tveksamma till att ansluta sig till armén. Men hur kan samhället gå framåt med så många ogifta människor vimlar av förbittring och frustration?

Alla hjärtans utfört hemliga äktenskap ceremonier i fängelsehålor och andra dunkla platser, med endast bruden och brudgummen förutom prästen närvarande. Sådan verksamhet uppenbarligen endeared honom till ungdomar i samhället, men det blåser föll med Claudius kommer att känna av denna praxis. Han satt i fängelse innan han halshöggs den 14 februari. Det är en mycket anbud berättelse om död St Valentine. Den FÅNGVAKTARE dotter uppenbarligen blev kär i honom och besökte honom vardagen i fängelset. Hon botade från sin blindhet av saint, men vars öde hade beslutat att en del, vad kan alla avlidna göra? De saknar flicka fick ett meddelande från honom undertecknat "från din Valentine", på tröskeln till hans död.

No comments:

Post a Comment