Sunday, March 22, 2009

Jane Eyre

Hjärtans dag firas över hela världen den 14 februari med stor spänning och entusiasm. I Love Novels skiljer sig från varandra i alla aspekter viktigaste tradition som förknippas med Alla hjärtans dag är att ge och ta emot gåvor från dina nära och kära sådana. På Alla hjärtans dag kan du gåva din Valentine, Love Novels eller romantiska romaner och du kan skriva på den övre luckan i boken, ett gulligt budskap till din Valentine. Jane Eyre tillhör kategorin Love Novels.

Charlotte Brontë har skrivit romanen Jane Eyre och den här romanen publicerades under år 1847. Denna roman berättar historien om Jane Eyre.



Jane Eyre är en föräldralös och hon bor med sin moster, Mrs Reed. Mrs Reed har ingen tillgivenhet mot Jane. Det är den anställde Besse, som duschar hennes kärlek på Jane. På Mr Lloyd's råd, en dag Jane skickas iväg till Lowood skolan.

I Lowood skolan Jane utvecklar starka band med Helen. En epidemi sveper Lowood och epidemin påverkar Helen i ett dåligt sätt och Helen dör.

Så småningom Jane blir en lärare vid en Lowood skolan. Jane vill utforska livet utanför Lowood och ger därför en annons i tidningen och får ett jobb med en guvernant vid Thornfield Hall. Jane blir guvernant i en fransk flicka, som heter Adele. Adele är Ward av Edward Rochester. Edward Rochester är ägare av Thornfield Hall. Jane på Thornfield Hall interagerar med Mrs Fairfax, hushållerska och Adele. Efter Edward Rochester anländer till Thornfield Hall. Jane möter Edward för första gången och efter några interaktioner Jane utvecklar en smak för Edward. Edwards utvecklar också starka känslor för Jane och Jane och Edward blir engagerade. På sin tid på engagemang, Jane är nitton år och Edward Rochester är fyrtio år gammal.

När Jane och Edward var beredd på att byta ut sina bröllop löften, de avbryts av en advokat, som hävdar att Edward är redan gift med en kvinna vid namn Bertha Manson. Jane får stötar av sitt liv och vägrar förslag av Edward för att åka utomlands med Edward. Jane lämnar Thornfield på mitt i natten. Jane finner en fristad i huset i St John Rivers och utvecklar starka band med St John Rivers "två systrar. Jane får ett jobb i en by lärare. Småningom Jane upptäcker St John Rivers och hennes två systrar är hennes kusiner. Jane ärver en stor summa pengar form en farbror som heter Sir John Eyre och Jane bestämmer sig för att dela denna summa pengar med hennes kusiner. St John Rivers, vill uppfylla hans önskan är att åka till Indien som missionär. St John Rivers föreslår Jane att gifta sig med honom, men Jane vägrar, eftersom hon inte älskar St John Rivers. St John pressar Jane att gifta sig med honom och när Jane nästan gör beslutet av gifta St John Rivers, hon hör röst Edward och hon känner behov av att återvända till Thornfield Hall.

Jane anländer till Thornfield och kommer att veta att Rochester har blivit blind och har även förlorat en hand och orsaken till detta var ett försök att Edward gjorde att spara Bertha från elden. Jane och Edward Rochester gifta sig och de sista kapitlen i romanen nämner att Rochester hade fått syn på ett öga och Jane och Rochester blivit föräldrar till en son.



Därför kan man säga Jane Eyre efter inför många svårigheter funnit sann kärlek i Edward Rochester. Gift den här boken till din Valentine på Valentines Day. Läs mer om Jane Eyre från My Dear Valentine.

No comments:

Post a Comment